Greenmania.eu

Greenmania.eu - Közép-Magyarország Első Környezetvédelmi Közösségi Weboldala

A gyenge eredménnyel zárult koppenhágai klímacsúcs zárónapján indult el Magyarország első környezetvédelmi közösségi portálja, a GreenMania 2009. december 18-án.

Az Ecocaritas Egyesület szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogása valamennyiünk közös ügye és rendkívül fontosnak tartjuk az egyéni szerepvállalást a kibocsátás-csökkentésben. Nem háríthatjuk a feladatot kizárólag a politikusokra, magunknak is cselekednünk kell. Ennek a gondolatnak a népszerűsítésére hoztuk létre a GreenMania közösségi portált Európai Uniós finanszírozásból.

A GreenMania Magyarország első olyan közösségi portálja, ahol a tagokat a környezetünkért való felelősségvállalás és a természet szeretete köti össze. Közös célunk az üvegházhatású szén-dioxid kibocsátásának csökkentése és ezen keresztül az éghajlatváltozás mérséklése.

Az Európai Unió vállalta, hogy 2020-ig 20%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az eddig elért eredmények azonban nem nevezhetők biztatónak. A GreenMania célja, hogy tagjai megmutassák, lehetséges a 20 százalékos kibocsátás-csökkentés! Ha valamennyien odafigyelünk az életvitelünkre, vállalásokat teszünk és be is tartjuk azokat, nem kivitelezhetetlen cél a világméretű éghajlatváltozás megállítása. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a kezdetekben egy online közösség is tud számokban mérhető csökkentést elérni!

A koppenhágai klímacsúcs zárónapján elindult GreenMania közösségi portál a klímavédelmi célok mellett kiemelten fontosnak tartja hazánk és közvetlen környezetünk védelmét is. Az oldal bemutatja a közép-magyarországi kirándulóhelyeket, védett területeket és fajokat, de segít megtalálni a régió szelektív szemétgyűjtőit is.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg, a Közép-Magyarországi Operatív Program, Környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban (e-környezetvédelem) keretén belül.

Az ország első környezetvédelmi közösségi portálja a www.greenmania.eu webcímen érhető el.